Sydhavnsbissetræf

Træf for gamle Sydhavnsbisser.

Tekst Jan Arnt. Foto Torben Liebst. Web Søren Meyer.
16. maj 2015

Lissi Nielsson Pedley stående i midten sammen med Bjarne Weyhe i sine korte favoritbukser. Til højre for Bjarne sidder Kaj Saaby Nielsen og Lis samt Torben Eriksen.

I mandags var der stort træf for gamle sydhavnsbisser på Karens Minde. Årsagen var at Lissi Nielsson Pedley, der dagligt bor i Californien, var på ferie i Danmark og ønskede at gense sin barndomsby, gamle venner og familie med tilknytning til Sydhavnen.

Først var der langbord nede i Karens Cafe for små 20 personer og bagefter fællesmøde oppe i det store loftrum, hvor Kgs. Enghave Lokalhistoriske Arkiv (KELA) havde stillet borde og stole til ca. 35 mennesker.

Alle blev præsenteret med navn, alder og hvor de havde boet, hvorefter der blev sludret og grinet på kryds og tværs. Da der var mange nye, fik vi også opdateret de gamle historier om naboer, butikker, legekammerater og kærester….Der har godt nok været meget sværmerier og senere giftermål mellem mange fra det gamle Sydhavnen.

Mange talte også om fortidens mange gode butikker i bydelen med høflig service, smør i dritler og kæmpe isblokke, der blev slæbt op i net eller zinkspand. Studenterbrød og Bavnehøjs kolde brusere blev der også talt om.

Lissi Nielsson havde taget USB stik med fotos, som Hubert og Søren med vanlig teknisk snilde fik omsat til fine billeder på det store lærred. Lissi fortalte veloplagt om sit liv i Alaska og Californien. Især livet i Alaska de første mange år var hårde og nøjsomme. Men kærligheden og glæden ved livet sejrede.

Nummer 2 fra venstre er Lise Møller, Bente Ewald (med briller) og Lissi Larsen. Bjarne Weesch stående og bag stolpen Inger Pfeiffer, Jan Arnt, Dorthe Hecht, Henning Vig, Finn Reidl (stående i blå skjorte) og bag ham Søren Meyer fra Rødovre. Jørgen Topp og ved ovenlysvinduet Hubert Sandstrøm og Lone yderst til højre. I midterste række bagerst i rød skjorte ses Niels Nielsson, der er bror til Lissi Nielsson samt Bitten i den ternede kjole.

Fra venstre Ena og foran hende sidder Lise Møller, Bente Ewald, Lissi Larsen, xx, Hr. Pfeiffer, Inger Pfeiffer (f. Rasmussen). Søren i den grønne bluse, Finn Reidl og Jørgen Topp, der læser op. Jan Arnt stående til højre og Dorthe Hecht og Inge Andersen (f. Schmith) forrest.

Forrest Torben Eriksen, Lis og Kaj Saaby Nielsen. Bagerst fra venstre Bjarne Petersen, xx, xx, Lise Nielsson og Bjarne Weyhe.

Ekuk school house Alaska
Lissi viste billeder fra sin tid i Alaska. Her huset hun boede i og som samtidig var skolen i EKUK. Klasseværelset var i højre side. Ligner i øvrigt nogle af de huse der for 50 år siden lå i Sydhavnens haveforeninger.

Udbred kendskabet til Arkivet.