30 års Jubilæumsfest

Jubilæumsfesten blev en vaskeægte succes med 200 gæster
Tekst og Web: Jan Arnt og Søren Sol Meyer

KELA fejrede sin 30 års fødselsdag 11. april 2016 med manér. I løbet af eftermiddagen havde vi besøg af små 200 gæster.

Om formiddagen havde vi travlt med at indrette cafe og maleri udstilling af vores ”hemmelige” malerisamling i det store loftrum. På grund af de skrå vægge måtte vi forinden skrue plader på stolperne, så malerierne kunne hænges op. Jørn Vig Lund, vores pensionerede snedker, styrede tropperne.

jørgen (2016)
Formand Jørgen Topp Lassen byder velkommen

Allerede en halv time før åbningen myldrede det ind med gæster, så vores formand Jørgen Topp Lassen blev hel nervøs, da han skulle holde åbningstalen.
Selve velkomsttalen stod Finn Reidl for, hvor han ridsede træk fra foreningens liv og levned op.

Han fik også hyldet vores æresmedlem Minna Larsen, som har været med fra den allerførste spæde start i 1984, hvor foreningen kun var en arbejdsgruppe underlagt bydelsrådet. Minna havde derfor også været med til den stiftende generalforsamling i 1986.
Talen sluttede med et trefoldigt hurra for KELA.


Efter en kort pause, hvor folk kunne tanke op, fortalte Jan Arnt om vores 18 ”hemmelige” malerier, hvor de fleste er fra Sydhavnen, og om kunstneren Rudolf Helfrich.
Jan fortalte også om udstillingskataloget på 16 sider, som vi har udarbejdet om vores malerisamling, som til daglig er gemt på vores fjerndepot. Deraf navnet vores ”hemmelige” malerier.

P1010350 (2)1
Stående ses fra venstre Silja Larsen, Mogens Helfrich og Jan Arnt.
boghaefte201612
I anledning af 30 års jubilæet udgav vi 2 bøger/hæfter om foreningen

Maleren Rudolf døde i 2003, men heldigvis havde vi besøg af hans søn Mogens, der kom helt fra Randers og Silja Larsen, som var en god ven af kunstneren Rudolf.
Silja kom hel fra Ærø, men så havde hun også taget 2 ekstra sydhavnsmalerier med. De havde begge bidraget med oplysninger til vores udstillingskatalog, hvorfor det var en fornøjelse at kunne præsentere dem begge.

Efter at maleriudstillingen officielt var åbnet, præsenterede Jan vores spritnye 30 års jubilæumsbog, der på 48 sider fortæller om store og små begivenheder i KELAs første 30 år
Under talen gjorde Jan opmærksom på, at vores formand Jørgen Topp Lassen havde 10 års jubilæum og roste Jørgen, så den tidligere bokser og værtshustjener blev helt genert
Vores gode og afholdte formand  fik naturligvis en gave samt et trefoldigt hurra samt suset fra Musikbyen, hvor han har boet hele livet.

P1010364 (2)
Jørgen Topp Lassen og hustru Anne Marie
Torben (2)
Torben Liebst og Lars Hvolgaard præsenterede et flot fotoshow

Torben Liebst havde sammen med Lars Hvolgaard sammensat en lang række billeder af gamle og nye sydhavnsbilleder, som vi lod køre nonstop på det store lærred. Torben fortalte om arbejdet og om nogle af billederne. Mange sad i løbet af eftermiddagen og kiggede på billedshowet, da de i alt 188 billeder gav anledning til mange gode kommentarer og minder.

En times tid før lukketid blev svarene på Sydhavnsquizzen samlet ind, hvorefter lykkens gudinde Jannie Wulff trækker lod blandt de rigtige besvarelser. Mange havde desværre svaret forkert, men det lykkedes naturligvis at finde 3 vindere, der fik deres velfortjente præmier. De 3 vindere var Anne Marie Topp Lassen, Inge Andersen og Lizzie Christensen.

En dejlig dag kunne slutte. Nå ja, så var der lige lidt oprydning, men det fik også en ende. Og tak til alle vores gæster og tak til alle vores medlemmer, der aktiv deltog i forberedelserne til festen.

jan og jannie (2)2016
Lykkens gudinde Jannie Wulff trækker de 3 vinderne


P1010319 (2)
Nogle af vores Rudolf Helfrich malerier

Se vores slideshow!
Tak for en virkelig dejlig og rigtig vellykket dag
Venligst, Kgs. Enghave Lokalhistoriske Arkiv


Udbred kendskabet til Arkivet.