Historiske Dage i Øksnehallen
KELA viste sig frem
af Søren Sol Meyer og Jan Arnt
KELA (Kgs. Enghave Lokalhistoriske Arkiv) deltog også i år på den store udstillingsmesse for historiske foreninger, forlag og andre, som formidler historiens vingesus.

Vi havde sammen med fem andre lokalhistoriske foreninger i SLAK bygget en flot stand op, hvor vi viste lidt om de forskellige bydele: Valby, Vesterbro, Nørrebro, Brønshøj, Sundby og Sydhavnen – eller Kgs. Enghave som vores bydel officielt hedder. Vi havde blandt andet ophængt nogle luftfotos visende den gamle gule slusebygning, Ford fabrikken og Sønderstrand, hvor jernbanen og Sjællandsbroen ligger i dag og hvor resten er fyldt op med nye boliger, dér hvor der engang var vand.
Det gav mange gode diskussioner, hvor flere mente, at der var bygget alt for tæt og højt i det gamle havneområde, så de længtes tilbage til den åbne havn!
Der kom også nogle beboere fra Sydhavnens nye bydel, og de var slet ikke uenige og syntes bare, at Fiskerihavnen, Tippen og Valbyparken var nogle af Københavns bedste smørhuller. Og vi var helt enige.

Vi havde flest besøgende lørdag og søndag formiddag, mens de to eftermiddage var lidt tynd besøgt.
Til gengæld fik vi her talt med de andre lokalhistoriske foreninger, og hørte om hvordan de fungerede. De er alle ret imponerede af vores hjemmeside. Til gengæld er de andre foreninger bedre end vores til at udarbejde hæfter og årsskrifter med små gode lokalhistoriske artikler.
Vesterbro Lokal TV lavede om lørdagen et tv-indslag, hvor vi fortalte om Sydhavnen før og nu, ligesom de spurgte ind til bogen ”Dreng af Sydhavnen” skrevet af Jan Arnt. Desværre ved vi ikke hvornår indslaget vises, men folk der kan tage Vesterbro Lokal TV er hermed adviseret.
Om lørdagen passede Jannie Wulff, Jørgen Bøcher, Pia og Jan Arnt vores stand. Om søndagen var det Søren Rød Meyer og Hubert Sandstrøm. Jørgen Topp, Finn Reidl og de to brødre Henning og Jørn Vig Lund sørgede for det praktiske med ophæng og afrigning.