Københavns Roklub

Skrevet af

Hasse Greis Persson

Besøg hos Københavns Roklub

Besøg hos Københavns Roklub.

Tidligere på sommeren 2019 fik KELA en invitation til et besøg og en rundvisning den 29. august hos Københavns Roklub ved Tømmergraven bag H.C. Ørstedværket.

Tilsmilet af en dejlig sommerdag og aften mødte nogle af deltagerne op mere end en time før det annoncerede tidspunkt. Ideelt i forhold til det senere arrangement lå (og stadig ligger) cafebåden ”Kahyt og Kaffe” netop i Tømmergraven – umiddelbart over for Københavns Roklub. Der var derfor tid til både kaffe og kage.Mødestedet var oprindelig annonceret til at være hovedindgangen til KR’s klubhus. Men der var andre meninger om det, idet størsteparten af de fremmødte valgte, at det skulle være på KR’s terrasse på ophalepladsen – direkte ud til Tømmergraven. Hvilket var en udmærket ide, og naturligvis langt hyggeligere og bedre end udsigten til en bygnings indgang.

Kl. 18 blev vi modtaget og budt velkommen af Stig Fischer Bjerregaard (medlem af KR siden 1961 og mangeårig formand for Dansk Forening for Rosport). 
Efter en kortere hyggesnak om vind og vejr, bevægede vi os ind i det ”allerhelligste” – hallen hvor alle både opbevares.Interessante historier om – og gennemgang af de forskellige bådtyper. Et kig i robassinet og KR’s træningslokaler – med alt hvad hjertet kan begære af træningsmaskiner – imponerede alle.

Naturligvis kom snakken også ind på glæden og værdien ved at være motionsroer. Helt forbigået blev de mange eliteroere heller ikke, idet der gennem klubbens 153 år er mange KR-roere, der er blevet danske mestre, og i høj grad også har repræsenteret og vundet medaljer til Danmark ved NM, EM, VM og OL i mange forskellige bådtyper.Efter små 2 timer med mange nye og spændende indtryk om både, roning og meget andet, sluttede Stig af med historier om pionererne bag KR og om deres store indflydelse – ikke alene på rosporten, men også på dansk idræt i almindelighed. Dette gælder ikke kun deres indflydelse i København, men i særdeleshed for hele Danmark, idet de var initiativtagere til – og medstiftere af bl.a. Danmarks Idræts Forbund, Dansk Forening for Rosport, Københavns Idræts Forening (KIF) og meget andet.

Aftenen blev rundet af med spisning i KR’s dejlige og hyggelige klubhus, hvor vi var omgivet af plaquetter, medaljer, diplomer og ikke mindst de mange pokaler og priser, som KR-roere gennem tiderne har vundet hjem til klubben.En stor tak til KR for deres gæstfrihed, og for at tage så godt imod os.

Specielt tak til Stig Fischer Bjerregård der tog hånd om os, og varmt og entusiastisk gav os en mindeværdig aften med gode, morsomme og oplysende fortællinger om KR, huset og rosporten. 

Ved afskeden med KR fik alle deltagere et eksemplar af KR’s 150 års lækre og flotte jubilæumsskrift. 

Fotos: Hasse G. Persson

Copyright © 2020
Material published on this website is protected by copyright.
Gengivelse af materialet er kun tilladt efter forudgående aftale og med tydelig kildeangivelse.


Udbred kendskabet til Arkivet.