Strejkedrengene

GÅRDSANGE MED STREJKEDRENGENE

Af Søren Rød Meyer, Oktober 2021

|
|
(Foto på vej)
|
|

I februar 2020 gæstede Strejkedrengene os på Loftet på Karens Minde Kulturhus og berigede os med anekdoter og strejkesange fra forrige århundrede. Et arrangement var programsat til efteråret 2020, men måtte udsættes på grund af Covid-19 pandemien.

Denne gang – den 4. oktober,
var temaet gårdsange, som vi (næsten) husker dem fra vores barndom. Sammen med Jørn og Bjarnes anekdoter, historier og vittigheder blev vi nænsomt ført tilbage til 50′ og 60’ernes sange og viser, og sang med på: Jeg er sigøjner – 16 tons – Du lille svale – Oppe på bjerget – Æselsangen m.fl.

En dejlig sang- og viseaften, som alle gæsterne priste højt. Arkivet betænker at gøre den lokale duos besøg til en årlig begivenhed. De to ”strejkedrenge” er Jørn Petersen og Bjarne Ørbekker, hvor den ene bor i Haveforeningen Frederikshøj og den anden i Havebyen Mozarts, som både er naboforeninger og et par af Sydhavnens populære haveforeninger.

Efterspurgte underholdere
Under Corona-nedlukningen har Strejkedrengene spillet for beboere i mange gårde rundt om i København, og senest da et bygge-/renovations firma skulle opfordres til at betale sine ansatte overenskomstmæssige lønninger, og dagen efter besøget hos os, skulle de underholde ved en bogudgivelse på Karens Minde.

Strejkedrengene og sangene kan man læse meget mere om på  www.strejkesange.dk

Udbred kendskabet til Arkivet.