KARENS DAG

LOKALHISTORISK ARKIV – KARENS DAG

20140808_093829
Karens Minde 2014

ÅBENT HUS PÅ KARENS MINDE Lørdag 30. August 2014 KL 10-21

Normalt har vi lavet en udstilling på loftet og nogle korte foredrag. I år har vi valgt at stille en pavillon op i gården, så vi er tættere på de øvrige aktiviteter og foreninger. Vores pavillon er åben mellem kl. 12.00 og 17.00.

  • Man kan deltage i en hyggelig konkurrence om Lokalhistoriske spørgsmål.
  • Vi står klar til at svare på spørgsmål om Sydhavnen i ”gamle dage”.
  • Vi medbringer mange finurlige gamle billeder.
  • Man kan købe en plakat, der viser bydelen i 1916.
  • Man kan købe gamle postkort, ringbind og andet til nedsatte priser.
  • Man kan også melde sig ind i foreningen. Vi fortæller gerne hvordan.

Karens dag byder på mange andre aktiviteter f.eks.: Alskens boder, workshops, danseopvisninger, besøg fra vores venskabshus Sofielund, loppemarked og guderne må vide hvad. Gå på opdagelse i og omkring vores enestående kulturhus, og se hvad vi har at byde på. Der er noget at opleve for hele familien – og alle er MERE end velkomne.KARENS DAG 30. august 2014 – igen en succes.

Tekst Jan Arnt, foto og web, Søren Sol Meyer.

Kgs. Enghave Lokalhistoriske Arkiv var også i år med til at fejre Karens Dag på Karens Minde.

Normalt holder vi nogle foredrag og viser billeder oppe på vores loft. I år havde vi valgt, at stille en pavillon nede i gården, så vi var tæt på de andre foreninger. Det viste sig at være en succes, da vi kom i snak med mange flere end vi plejer.

I vores pavillon havde vi arkivalier, og ikke mindst en masse gamle fotos af menneskerne og husene fra omkring 1900 og frem.

Billeder bliver jo først sjove, når der følger en historie med. Og det klarede Arkivets medlemmer med stor entusiasme. Ofte blev folk helt paffe, når vi fortalte om haveforeningerne for 50 år siden, om Enghave Bio, om sporvogne og hvordan bydelen tidligere havde haft mange detailbutikker.

Vores Quiz med spørgsmål om Sydhavnen voldte langt flere kvaler, end vi havde forventet. Det gjaldt både unge og ældre mennesker. Men det gav så anledning til en god snak, hvor mange lærte noget nyt om deres bydel. Alene det var hele dagen værd for os.

Folk der deltog i konkurrencen skrev navn og mailadresse på Quizzen, der blev lagt i en kasse. Vinderne blev udtrukket kl. 17:00 og straks efter offentliggjort på vores hjemmeside.
Vinderne af konkurrencen får også direkte besked pr. e-mail.

Det var en dejlig dag- og vi glæder os allerede til Karens Dag 2015.
Indtil da nyd nogle af Sørens gode billeder fra Karens Dag 2014.Udbred kendskabet til Arkivet.