Anmeldelser

Kommentarer til bogen “Dreng af Sydhavnen”

Forfatter Jan Arnt – bog udgivet 2013.

Eksempler af de mange kommentarer til bogen.

Søren Sol Meyer:

Hvis nogen skulle være i tvivl … Jeg har fået lov af Jan Arnt til at smugkigge inden udgivelsen af “Dreng af Sydhavnen” (Og denne er et absolut must).

Det er bogen til alle som er født, opvokset, ja alle der bor i og som elsker Sydhavnen. Jan Arnt har virkelig ramt plet! Intet, absolut intet er overladt til tilfældighederne. En rejse lige fra Skærsliberne hen over hinkestene, pølsevognen ved café Ellebo, gårdkampe, Danmarksmester i Jitterbug, Poul Bundgaard, Ove Sprogø samt mange andre skønne oplevelser, som vi alle kan genkende, men måske ikke lige havde en dybdegående viden om.

Jeg blev utrolig fanget af fortællingerne, billederne/tegningerne og tempoet i bogen, ja jeg blev straks hensat til min på mange måder sammenlignelige barndom, opvækst og ungdom i 50´erne, 60´erne og 70´erne. Ydermere kan enhver kommende ejer af bogen, glæde sig til de mange skønne Sydhavns-billeder fra Jan Arnt’s opvækst i Sydhavnen, billeder som endnu ikke har fundet vejen til vores kære Sydhavns-side.

Glæd jer! Bogen er ikke kun Jan Arnt’s erindringer, men vores alles kollektive historie om Sydhavnen, der hvor vi har trådt vores barnsben. Tillykke Jan, – ja undskyld mig … men den er fandme god.

Karin Parker Andersen:

Tak til Jan Arnt … da jeg først var begyndt, kunne jeg ikke slippe den. Bogen er læst og min barn-/ungdom i Sydhavnen har jeg lige oplevet endnu engang … med stor glæde. Tak for oplevelsen.

Sydhavnens Bibliotek:

Sydhavnsdrengen Jan Arnt har skrevet en spændende bog om sin opvækst i Sydhavnen. Bogen “Dreng af Sydhavnen” fortæller i et levende sprog om samværet med de mange børn i den store boligkarré og om livet på skolerne Ellebjerg og Bavnehøj. Kan købes på biblioteket.

Hanna Andersen:

Ja det må jeg sige. Du kan glæde dig, jeg svømmer tilbage i tiden, husker lige pludselig så meget. Bogen har humor, og er så levende fortalt.

Peter Frederiksen:

Jeg er færdig med din bog – og helt spontant må jeg sige, at den er meget morsom, med vid og humor, medlevende og præget af en stor hukommelse!

Endvidere skildrer Du fint et Københavnsk arbejderkvarter i 50’erne – spækket med en mængde fine illustrationer! Du rammer fint nerven med de mange børn/drenge – som jeg delvist selv husker. Hjortekær – med hierarkiet, kammeratskabet og hvordan man hele tiden bare fandt på noget – og hjalp hinanden, om skolen, om biografen, om butikkerne, om pigerne, om forældrene etc. Jeg husker meget tilsvarende, men dog i et lidt andet kvarter … Det er en brillant lille bog, som jeg anbefaler alle på min vej.

Jesper Jespersen:

Jan, jeg tror aldrig at jeg har fået så meget for 150 kr. Nu har jeg læst din bog, og jeg må sige, det var som at få en returbillet til 50’erne! TIL LYKKE.

Ove Lykke Jauert:

Tak Jan for en god bog, og for os der har oplevet Sydhavnen/Musikbyen i 50’erne og 60’erne vækker det minder.

Man genkender stort set det hele. Det kører som en film inde i ens hoved igen … Jeg tror for andre, som ikke kender vores kvarter og tiden, vil denne bog have en mega stor historisk betydning. – Kunne godt forestille mig, at den ville kunne indgå i projekter på skolerne i vores bydel og andre steder, som en form for opslagsbog & idébog … Jeg kan sagtens se det for mig som en historisk kultur-skat.
Tillykke med din bog og med den, fik du sat et fingeraftryk for eftertiden.

Palle H Sørensen:

Kære Jan. Jeg har med stor fornøjelse læst din bog.
I øvrigt synes jeg, at det er en meget velskreven bog, understøttet med mange interessante tegninger og historiske fotografier. Du kommer rigtig godt rundt i din beskrivelse af Sydhavnen, og den passer fint med, hvordan jeg selv husker miljøet. Især var det spændende at læse om din beskrivelse af forretningslivet på den tid. Nu skal det ikke være en anmeldelse af din bog, men jeg vil blot sige: Godt gået, Jan!

Poul Anker Pedersen:

Jeg har netop læst den nye bog DRENG AF SYDHAVNEN med undertitlen Erindringer fra 1940’erne, 50’erne og 60’erne. Bogen beskriver glimrende og veloplagt forfatteren Jan Arnt’s baggrund og opvækst. Flere steder også med en fin humor.

Bogen er dog mere end en erindringsbog, da det er lykkedes Jan Arnt på en personlig måde at tegne bydelens puls, så man undervejs kommer til at holde af det Sydhavnen, som han er vokset op i. Jan Arnt’s fine tegninger og akvareller og de mange fotos supplerer fint teksten. Tillykke Jan. Jeg håber, at også folk uden for Sydhavnen får øje på din flotte bog.

Hans Schultz-Hansen:

JAN. Det er godt at du skrev den dejlige bog: “Dreng af Sydhavnen”, som jeg har været glad for at læse. Du beskriver ting, steder og personer, så man ser det hele levende for sig … Det for drenge så vigtige Boy-meets-Girl perspektiv er smukt og ægte behandlet og drengestregerne er jeg osse straks “dus” med.

Hvis jeg havde din evne til at handle, når en idé dukker op, så ville jeg selv skrive min egen historie, og jeg ville anvende din facon at fortælle på.

PS. Billedmaterialet og fortællingen spiller fint sammen.

2013-04-30_070606

Udbred kendskabet til Arkivet.