Beretning

Formandens beretning 2016

Indledning
Så nåede vi til generalforsamling nr. 30 for KELA.

Vi startede det nye år 09.02.15 med et foredrag med skuespilleren, John Martinussen, som Lise Møller havde foranlediget, idet Lise kendte John Martinussen fra sin barndom i Sydhavnen. John Martinussen er en gammel sydhavnsdreng som boede på Ellebjergvej 30. John fortalte om sit liv i bydelen og viste samtidig filmoptagelser fra sit virke som skuespiller, bl.a. som medvirkende i Matador. Et herligt foredrag som havde et pænt besøgstal. En stor tak til Lise Møller og John Martinussen.

Besøg
Den 16. maj, havde vi træf for de gamle sydhavnsbisser i anledning af Lissie Nielssons Pedley’s besøg/ferie i Danmark. Lissie kom sammen med sin familie på besøg i arkivet – der var ca. 35 personer, som var mødt for at mødes med Lissie og samtidig høre hendes foredrag om hendes første år, da hun flyttede til Alaska. Lissie boede med sin mand i en lille ydmyg hytte uden toilet, vand og lys, så det var virkelig barske tider. Vi fik forevist en masse spændende billeder fra hendes tid i Alaska og Californien. En stor tak til Lissie Nielsson.

Udflugt til Mindelunden
Den 17. maj havde vi arrangeret en tur til Mindelunden. Det var en dejlig solskinsdag, da vi mødtes med Axel Albinussen, som var vores turguide under besøget. Axel, er en gammel sydhavnsdreng og tidligere bokser fra Frederiksholms Bokseklub. Vi fik en rigtig spændende og interessant rundvisning, som varede i ca. halvanden time. Der var ca. 52 deltagere til dette glimrende arrangement.
En stor tak til Axel Albinussen.

Sommerfrokost
Den 11. juni havde vi vores dejlige sommerfrokost i Bådklubben Syd. Denne frokost er altid populær og vi havde en hel del tilmeldinger – ca. 60 rare mennesker. Vi fik, sædvanen tro, en dejlig frokost med alt hvad der dertil hører. Det var en rigtig sjov dag og vejret var også rigtig fint.

Byvandring
Vi havde endnu en byvandring, arrangeret af hhv. Jan Arnt og Jørgen Ingstrup. Denne gang var det i gården Offenbachsvej, Sjælør Boulevard og Borgmester Christiansens gade. Der var ca. 50 tilmeldte, som jeg er sikker på fik en god og sjov oplevelse af tiden i gården i halvtredserne og tresserne. Dejlig tur.
Stor tak til Jan Arnt og Jørgen Ingstrup.

Karens Dag
I august havde vi tilmeldt os til at afholde et arrangement på dagen. Vi havde indkøbt en pavillon, som vi opstillede i gården på Karens Minde. Det gik forrygende, vi havde en masse besøgende og vi havde en del med på udstillingen, så som billeder, film og plakater. Derudover havde vi arrangeret en quiz omhandlende Sydhavnen, hvor man kunne vinde fine præmier hvis man gættede rigtigt på spørgsmålene.
Det var heldigvis en dag hvor solen skinnede og det var en god oplevelse.
Tak til alle der var med ved arrangementet.

Indbrud og overvågning
Blandt roserne var dog også en torn. En alvorlig en endda, da vi i sommer havde indbrud, hvor vores computere, scanner, kopimaskine mm blev stjålet, og vores skabe ødelagte. Vi fik en masse ekstra arbejde, og fik kun skaderne delvis dækket af forsikringen. Heldigvis fik vi støtte hos en fond og hos Lokalrådet, hvorfor udgifter og indtægter gik næsten lige op. Indbruddet var ikke det første på Karens Minde, så nu har vi fået monteret overvågning og sikringsdør for at forebygge, at tyve igen bryder ind.

Byvandring
I august havde vi arrangeret endnu en byvandring. Denne gang gik turen til Vestre Kirkegård, som Hubert Sandstrøm havde stået for. Igen var der et rigtigt pænt besøgstal (både oppe og nede J). Kirkegårdsvejleder, Stine Helweg, kunne fortælle en del interessante historier om kirkegården.
Stor tak til Hubert Sandstrøm.

Sidste byvandring havde vi den 7. september. Her gik turen til AKBs karré 3, som ligger mellem P. Knudsens gade, Borgbjergsvej og Peter Sabroes gade. Det var Gert Stougaard som stod for dette arrangement. En lille fin fortælling af Gert om den lille søde dreng, som viceværten altid var efter og så havde han ikke engang gjort noget som helst – det var virkelig uretfærdigt…
Der var mødt mange op – ca. 60 personer. Dejlig tur.
Tak til Gert Stougaard.

Tonny Munnecke
Den 3. november holdt Tonny en reception på loftet ved Karens Minde. Dette var i anledning af Tonnys bogudgivelse ”Dreng af tid og sted”. Der blev serveret kaffe, kage, øl og vin. Der mødte mange mennesker op for at høre Tonny fortælle om sin bogudgivelse.
Det var en dejlig dag og vi siger tak til Tonny Munnecke.

Julefrokost
Vi sluttede året med vores herlige julefrokost. Igen var der mange deltagere – ca. 60 personer. Vi fik dejligt smørrebrød med dertilhørende drikkevarer, kaffe med kage og julegodter.
Som altid en sjov og glad dag med mange glade mennesker.


Så vil jeg gerne rette en stor tak til Søren Sol Meyer, som har udført et eminent arbejde mht. til vores hjemmeside.
Vi får så megen ros og rigtig mange besøgende på vores hjemmeside, og det kan vi bl.a. takke Søren for.
Stor tak til dig, Søren Sol.

Og det samme vil jeg også tildele Jan Arnt. Jan har udført et kæmpe arbejde med alle sine fremragende artikler, som han har skrevet til Beboerbladet AKB, samt sørger for i samarbejde med Sørens Sol Meyer, at vores mange aktiviteter, byvandringer m.m. bliver skrevet og lagt ind på vores facebookside og hjemmeside.
Flot og en stor tak til Jan Arnt.

Til Finn Reidl vil jeg også rette en stor tak til. Han har også udført et godt stykke arbejde ved bl.a. hans foredrag i Frederiksholms Kirke.

Bjarne Weyhe – du har også udført et godt stykke arbejde mht. ajourføring af alle de skolebilleder etc. Vi får til arkivet. Tak, Bjarne.

Hubert Sandstrøm. Tak for dit store arrangement i foreningen. Du er der altid – du er en guttermand. Tak, Hubert.

En stor tak til Esther og Jørgen for deres fine arkivarbejde. De arbejder ufortrødent med arkivarbejdet selv om der altid er mennesker omkring os. Tak skal I have.

Torben Liebst/43/Undulaten – OGSÅ du skal have tak for dine korrektioner og meget andet – det er altid fint at have en der kan korrekse os. Ding-ding og tak, Torben.

Til brødrene VIG – tak til jer for jeres engagement i foreningen. Altid fint humør og altid hjælpsomme.

Søde Lizzie – dig kan vi slet ikke undvære. Vi behøver bare din tilstedeværelse, så bliver vi alle glade. Tak for du er der.

Jeg vil slutte 2015 af med at rette en stor tak til alle de gode arkiv kolleger, som altid har stået til rådighed under alle vore aktiviteter.

Med venlig hilsen
Jørgen Topp Lassen, formand
April, 2016


Udbred kendskabet til Arkivet.