April

100_0266
Mozartsvej 27

Månedens billede viser denne gang en af Musikbyens største – måske den største – attraktion for alle børn i før-konfirmationsalderen, der opvoksede i bydelen i 50`erne og 60`erne – nemlig legetøjsforretningen “HAPO”.

Hvem af disse børn kan ikke huske den overdådighed og righoldighed samt opfyldelse af alle hede drømme og ønsker, som udstrålede fra dette legetøjsudstillingsvindue og tiltrak – nærmest sugede hvert barn, hvis vej gik der forbi, til sig.

Især udnyttedes denne udforskningsmulighed fuldt ud, når man som følge af gøremål skulle gøre en længere eller kortere rejse – og derfor havde behov for at skulle benytte en af bydelens offentlige transportmuligheder.

For her – lige udfor dette slaraffenlandsvindue – stod stoppestedet for buslinie 22- i retning Mozarts Plads. kom bussen ikke til tiden – dengang heller ikke altid præcis – så blev denne “overtid” udnyttet fuldt ud – med at trykke næsen imod ruden og aftale og bestemme med ledsagerne hvem der var hvis legetøj – og især hvad der var ens eget.

Desuden betød disse besøg i “ønskernes land” at man også fik vendt de sidste nye landvindinger indenfor legetøjsbranchen – og var opdateret når julens ønskeliste og fødselsgaverne til familie og venner skulle købes.´´Når så bussen endelig ankom, blev dette mest opfattet som en ærgelig afbrydelse fremfor en lettelse.

KRAK 1967 oplyser om “HAPO”: – Mozartsvej 27 (matr.331) – Indehaver: Anne-Lise Strøsted, parfumehandler.

I nutidens Musikbyen hedder forretningen “Hr. Frø” – hvilket jo kan gi` nogle helt andre associationer.

Gert Topp


Udbred kendskabet til Arkivet.