August

(Her kan du lytte til The Bachelors, Hotel Skansen 1965).

The Bachelors

I midten af 60´erne skød pigtrådsgrupper op over hele landet. Hver egn og bydel havde en række orkestre, der underholdt til pop-baller på skoler gymnasier og hvor de unge ellers holdt til, f.eks. “Hit House” på Frederiksberg alle.

I Sydhavnen havde vi naturligvis også vores egne originale og populære 60´er bands, “The Lennons og The Bachelors”. Vi vil i august og september fortælle lidt om disse to lokale Sydhavns – pigtrådsbands. Hvis jeg skal starte med den mindste gruppe ´målt i succesrate´.. ja så må vi nok starte med pigtrådsbandet “The Bachelors”.

Pigtrådsgruppen The Bachelors blev dannet i 1960 og bestod fra starten af: Asbjørn Koch, Kaj Christensen, Torben Levinsen, Niels Steen Stensgård Petersen, Hardy Petersen (Disse) og Peter Markmann.
I foråret 1963 skete der en udskiftning og følgende var besætningen frem til efteråret 1964, Sanger: Ragner Bylund, Rytme guitar: Asbjørn Koch, Single guitar: Ivan ?, Trommer: Peter Markmann.

The Bachelors spillede lokalt på Central Caféen i Sydhavnen, men bandet gav meget ofte koncerter på Hotel Skansen, Hotel Vigen og restaurant skoven, som alle var beliggende i Jylland, nærmere betegnet ved Ebeltoft.

I 1964 bliver The Bachelors Københavnsmester i Pigtrådsmusik, mesterskabet blev afholdt i Toftegårds Bio. Der findes ingen musikudgivelser fra The Bachelors, men Lokalarkivet er i besiddelse af en CD med ikke mindre end 53 privatoptagelser. Musiknumrene er optaget af Tom Vinter og stammer fra The Bachelors koncerter i Ebeltoft.

The Bachelors opløses i slutningen af 1964.

Venligst,
Søren Sol Meyer


THE BACHELORS 1965
26 privatoptagelser fra koncerter på Hotel Skansen i Ebeltoft 1965.


Se også:    PIGTRÅDSGRUPPEN THE BACHELORS

Udbred kendskabet til Arkivet