Februar

Månedens billedes første foto viser Linie 3 motorvogn med bivogn på Borgbjergsvej - på vej ind på Mozarts Plads. Markering af fodgængerovergang er foretaget - og fire fodgængere i feltet kan ses. Men endnu er der ingen lyskurve opsat i krydset.
Månedens billedes første foto viser Linie 3 motorvogn med bivogn på Borgbjergsvej – på vej ind på Mozarts Plads. Markering af fodgængerovergang er foretaget – og fire fodgængere i feltet kan ses. Men endnu er der ingen lyskurve opsat i krydset.
Andet foto viser samme motorvog (nr. 182) - på rampen for enden af Pumpehusvej (nu: Anders Koppels Allé). Det store udbud af fotografer der forekommer på billedet tyder på at det er nyheden om at Kbh´s Sporveje bliver nedlagt som skal foreviges!
Andet foto viser samme motorvog (nr. 182) – på rampen for enden af Pumpehusvej (nu: Anders Koppels Allé). Det store udbud af fotografer der forekommer på billedet tyder på at det er nyheden om at Kbh´s Sporveje bliver nedlagt som skal foreviges!

Torben Liebst har sendt følgende kommentar:

“Det er Sporvejshistorisk Selskabs udflugt med reserveret vogntog en søndag i april 1966. Bivognen er frakoblet og holder ved omløbssporet på Pumpehusvej, og motorvognen er fortsat videre ud på rensevognenes skidttømningsspor. Jeg var selv med. Vognafbrænding her fra 17. januar 1964 til St. Hans 1972. Ca. 550 vogne afbrændt i denne periode. “

Københavns Sporveje starter 1964 med at afbrænde af sine sporvogne – i 1967 bl.a 70 stk (vist på en film dette år – som er i lokalarkivets besiddelse ) – og foretager den sidste sporvognsafbrænding på Tippen Skt. Hans aften 1972. Ialt skete dette for 550 stk.


Udbred kendskabet til Arkivet.