Januar

jan2013-3


En varevogn fra en af Sydhavnens driftige virksomheder ´ Frederiksholms Dampvaskeri´ – velsagtens fotograferet 1920´erne (model: FORD ? ) – i København City (hvor?)
Meddeler på vognsiden et tidligt telefonnummer: ´Sydhavn 111´ – ´samt reklameteksten: ´Bedst – Skaansomst – Billigst´
Firmadressen oplyses desværre ikke. Men måske er denne vaskeriet på P Knudsens Gade nr. 31 – som ´Register over Næringsdrivende 1928-1964´ oplyser holder til her 1928-1961. Og i det tidsrum med fem skiftende ejere.

Gert Topp

Der er 2 gange indløbet nye informationer fra Bjarne Petersen (nevø til chaufføren på billedet):

“Månedens billede..er min onkel Lauritz Jørgensen, som kørte for
Frederiksholms dampvaskeri (Det lå vistnok i Sydhavns gade).
Billedet er indleveret af min far i ca. 1993 .. Det er taget på HC Andersens boulevard .. lige overforGlyptoteket…Bjarne Petersen

“De nåede at holde guldbryllup min Onkel (Billedet) var
født i Græsted.. De fik 3 børn.og der kan i dag samles 65 mennesker med børn og børnebørn og oldebørn når der festes.. . Han blev 90 år og min moster blev 92 … De boede til sidst siden 1942 på Veksøvej i brønshøj. Hun boede i samme lejlighed indtil hun døde i 2008 altså i 66 år. Han blev senere jord og beton arbejder. Hilsen Bjarne.”

Bjarne Weesch har “sakset” fra Frederikshols Avis – og fra Per Ekstrøm og Per Boysen er der kommet mail angående månedens billede: Begge er eninge om at bilen står på H C Andersens Boulevard ved Dantes Plads – overfor Glyptoteket:

Bjarne Weesch:
Den ældste annoncering jeg sådan lige kunne finde er en annonce i “Frederiksholm Avis” (03. årgang nummer 11 – 01. juni 1926) – på side 03 ØV: Frederiksholm Dampvaskeri; Frederiksholm Havnevej 02 / “Røssels Plads” Telefon: Sydhavn 111 –

Per Ekstrøm:
“Efter at have kigget på fotoet var jeg ikke i tvivl. Vognen er parkeret på H.C. Andersens Boulevard (Tidligere Vestre Boulevard) på hjørnet af Dantes Plads. D.v.s. ved Glyptoteket hvorfra billedet er taget.
Hvis du går ind på Google Maps og søger, vil du kunne se, at det er samme ejendom. Den buede port satte mig på sporet, og på 1. sal er der fra højre stadig en spids over vinduet til højre, mens de 3 til venstre har buer.”

Per Boysen:
“Straks jeg så det nye billede med vaskebilen, tænkte jeg på den ejendom, der ligger med facade til H C Andersens Boulevard – mellem Dantes Plads og Stormgade. Efter at have studeret Google Earth føler jeg mig overbevist om, at det er der. Ellers er det et sted, der ligner fuldstændigt.”


Udbred kendskabet til Arkivet.