Maj

Fortid og nutid mødes.
Fortid og nutid mødes.

Fortid og nutid.

Denne måneds billede illustrerer på en sjov og tydelig måde, forskellen mellem fortid og nutid. Begge billeder er taget fra næsten samme sted og vinkel, der er dog en mellemliggende tid på 46 år.

Det øverste billede oser af 1950´ernes charme og nederste af bydelens nuværende travlhed og konstant ekspanderende forretningsliv.

Den 50’er- brolagte Mozartsvej, med Chaussesten lagt i smukke buer, hvor man i forgrunden ser ishuset, cykelværkstedet det grønne område og den daværende tømmerhandel, som dengang havde adresse på hjørnet af Sjælør Boulevard, Mozartsvej, og Rubinsteinsvej. Historier fortæller, at mange af datidens børn yndede at kravle op på tømmerhandlens asfaltpapbelagte tage, for efterfølgende at hoppe ned igen. En måde at vise på, (“at man var såååååå sej”).

I 1967 måtte tømmerhandlen vige for det “store” Irma supermarked”, som ses på nederste billede. Irma var det første større supermarked i denne ende af bydelen, som langsomt udkonkurrerede de meget rigt repræsenteret købmænd i området. Det var meget svært for de små købmænd at modstå tidens tand og flere af dem kæmpede for at overleve. Flere af de frie købmænd måtte dog efter åbningen af Irma & Brugsen dreje nøglen og lukke deres forretning grundet katastrofal manglende omsætning.

Venligst,
Søren Sol Meyer.


Udbred kendskabet til Arkivet.