November 2014

Billedet med bl.a. en ældre Leylandbus som linie 22 på vej mod Husum er fra 1966. Linien blev 1. september 1952 forlænget i myldretiden fra Mozarts Plads til Polititorvet.

Månedens billede: H.C. Ørstedsværket.

 

Til venstre for Vasbygade ligger i dag Metroselskabets klargøringshal (CMC), der skal servicere den kommende metrocityrings vognsæt. Det første af disse vognsæt ankom for øvrigt hertil for en måned siden. Om kraftvarmeværket kan ellers fortælles følgende:

H.C. Ørstedsværket ligger i Københavns Sydhavn. Fra det blev sat i drift i 1920 og til 1994 var kul det vigtigste brændsel. Så blev værket ombygget til at fyre med naturgas. I dag fremstår værket som et moderne kraftvarmeværk, hvis primære opgave er at levere fjernvarme til Storkøbenhavn. Værkets kæmpe B&W dieselmotor fra 1932 er nu hovedattraktion i museet DieselHouse. I 30 år var det verdens største dieselmotor. Ved en stor strømafbrydelse i september 2003 kom den pensionerede dieselmotor på arbejde igen. Den var nemlig det eneste kraftanlæg, der kunne starte ved egen kraft.

Foto og tekst KELA 43 / Torben Liebst.
Web/ Søren Meyer.


Udbred kendskabet til Arkivet.