
Et linie 10-vogntog forlod 28.marts. (Dronning Ingrids fødselsdag) ved 11-tiden stoppestedet i Vigerslev Allé ved Sjælør Boulevard med kurs mod byen. På grund af formentlig for høj fart lykkedes det ikke vognstyreren at nedbringe vogntogets hastighed tilstrækkeligt inden svinget ved bemeldte bro. Resultatet blev, at motorvognen afsporedes, gennembrød en betonmur, kørte ned ad jernbaneskrå- ningen og standsede tæt på fjerntogssporet mod Hovedbanegård-en. Bivognen havde inden da revet sig løs og blev stående på broen, afsporet med det forreste hjulpar.
Der blev slået ”katastrofealarm” til Københavns Brandvæsen. Samtidig havde 3 jernbanearbejdere, der kendte dagens togkøreplaner, handlet lynhurtigt ved at løbe den frembrusende Hamborg- damptogsekspres i møde (fra Valby) og vinke denne til standsning. Den stoppede meget tæt på den betonklods, sporvognen havde skubbet foran sig ned på skinnelegemet, og undgik dermed en mulig afsporing. Der var dog ingen alvorlige personskader blandt passagererne. Slukningskøretøjer og ambulancer klarede de første stadier af redningsarbejdet. Kranvogne fra Falck assisterede herefter sporvejene med ophaling af motorvognen til gadeniveau. Herefter meddelte sporvejene, at de med deres eget materiel kunne klare resten af bugseringsopgaven hen til den tæt på stedet liggende remise på Enghavevej. De tre jernbanefolk var – naturligvis – dagens helte i den følgende dags aviser. Rygter fortæller i øvrigt, at vognstyreren endte på Skt. Hans og døde kort tid efter.
Billederne viser redningsarbejdet samt ophalingen af vognen via sporvejenes og Falcks kranvogne. Desuden bugseringen til remisen, hvor to af sporvejenes Coles-kraner løftede delinkventen den korte vej dertil. Vognen blev bagefter hensat og senere ophugget.
Alle anvendte fotos stammer fra dagblade samt ukendte privatpersoner og beror i Sporvejshistorisk Selskabs fotoarkiv.
Tekst og billedredigering KELA 43/ Torben Liebst.
Web/ Søren Sol Meyer.