Frederiksholms Kirke 1918-1927.
Klik på billedet, så vil du kunne se det i stor format.
MÅNEDENS BILLEDE(R) april 2015.
Vidste I,
at den første Frederiksholms Kirke var en lille barakkirke, der 24. november 1918 blev indviet som distriktskirke til Jesuskirken i Valby, og som senere (1. april 1922, da Frederiksholm blev udskilt fra Jesuskirkens sogn) blev sognekirke for det nyoprettede Frederiksholm sogn?
Kirkebarakkens beliggenhed: Mozarts Plads mellem Glucksvej og Borgmester Christiansens Gade. Barakkirkens indvielsesdato var 24. november 1918.
Kirkens første præst: Kaldskapellan C. H. Leth
Kirkens siddepladser: 200
Distriktets størrelse: 2. 911 mennesker.
Præst ved Frederiksholms Kirke, C.H. Leth skriver i kirkebladet 1921.
Når man har fulgt Enghavevej ud fra Vesterbros Mylder og nået et godt stykke udenfor byen, derude hvor vejen snor sig, hyggeligt og landligt imellem høje hække og skyggefulde haver, ligger der en lille barakkirke. Det er Frederiksholms Kirke. Den ene af kirkefondets to barakkirker.
Ikke langt fra Kirken, skjult bag høje frugttræer, ligger et lille hus med en stor stue. For år tilbage i tiden, medens Frederiksholms Teglværk endnu stod der med de elleve høje skorstene og satte præg på egnen, var der på én gang skole og kirke i det lille hus. Her holdt flere trofaste kvinder søndagsskole for børnene i Frederiksholm. Og her holdt de unge Valbypræster ofte bibeltime og møder vinteren igennem for Frederiksholms beboere. Her lagdes åndeligt talt grunden til Frederiksholms Kirke og menighed.
Grundstenen til Frederiksholms Kirke, som vi kender den i dag, blev lagt 12. juni 1927, og menighedshusets kirkesal blev indviet ca. 1/2 år senere.
Se mere: https://www.sydhavnenshistorie.dk/?page_id=539
Kgs. Enghave Lokalhistoriske Arkiv er i besiddelse af en del materiale fra barakkens tid som kirke på Mozarts Plads samt overgangen til Frederiksholms Kirke i Louis Piosgade, som vi kender den i dag.
Hvis du er interesseret i materialet, skal du være hjertelig velkommen til at besøge os i Arkivet.
Vi står altid klar med et smil og kan med vores ekspertise vejlede og råde dig til, hvordan du finder rundt i Arkivets reolmappesystem.
Foto, tekst og Web/ Søren Meyer