The Lennons

Gennemsnitsbedømmelse:


Pigtrådsgruppen, The Lennons, var oprindelig et udspring af Sydhavnsgrupperne:
“The Spitfires” & “The Shannons”.

THE LENNONS

The Lennons blev dannet i 1963 og havde følgende besætning: Bent (Teddy) Larsen, Ove Bendix Larsen, Alex Petersen, Carl (Calle) Sand og Torben Bodi.

The Lennons startede med at øve i lokaler under fritidshjemmet på Rubinsteinsvej ved Sjælør Kirke. Det blev dog hurtigt for meget for Præsten, grundet musikkens høje niveau og klager fra naboerne. The Lennons skiftede derfor øvelokalet ud med Kirsebærhavens Skole og her fik the Lennons lov til at boltre sig kvit og frit mod til gengæld, at spille gratis til skolens fester.

The Lennons spillede lokalt på Central Caféen i Sydhavnen og var absolut bydelens populære band nr. 1.

I 1964 får Hit House på Frederiksberg Allé øje på The Lennons og så går det stærkt med spillesteder. The Lennons status skifter pludselig fra et mindre kendt Sydhavns band til et populært Hit House band, som nu pludselig lægger arm med mange af tidens store kendte navne.

Nu begynder Lennons karrierer for alvor at tage fart. “Musikas” på Nørrebrogade leverer udstyret til Lennons og Leif Risell fra (RCA) er interesseret i et DEMO bånd med Lennons. RCA viser straks stor interesse for Lennons og deres første kontrakt bliver en realitet.

The Lennons første plade bliver optaget i Bispebjerg Bio 1965. Pladen bliver presset i Tyskland, under “Elvis Presley” serienummer og blev som den første Danske beat-plade udgivet i 10 lande over hele Europa. Lennons kan samtidig bryste sig med, at været første Danske band i pladeselskabet (RCA).  Tysk og Hollandsk TV – viser i samme periode interesse for The Lennons, men drengene må desværre takke nej til Tv-stationerne, (“meget mod deres vilje”), da alle på dette tidspunkt er under uddannelse og derfor ikke kan være væk fra Danmark længere tid af gangen.

Efter Lennons første pladeudgivelse var der bud efter Beat gruppen i hele Danmark. Sjælland – Fyn- Jylland fra Syd til Nord blev booked af Bendix Music afdeling i Århus. Af store arrangementer kan f.eks. nævnes, opvarmning for The Seachers i Store Heddinge, Brian Poole and The Tremeloes i Maribo Hallen og Fjordvilla i Roskilde. Senere KB Hallen med The WHO, hvor trommeslageren Keith Moon brugte Torben Bodi´s trommesæt og smadrede det helt og aldeles.
I slutningen af 1965 laver Lennons deres anden plade, som udkommer i starten af 1966. Dette år bliver et travlt år for beatgruppen. The Lennons bliver hovedattraktion i (Gøteborg) Idrætshal, hvor der spilles fra to scener.. samtidig arrangeres en turne i Jylland.

1966 skal desværre vise sig også at blive et skæbnens år for The Lennons. Torben Bodi bliver impliceret i et trafikuheld og bliver indlagt på Ebeltoft sygehus. Ove Bendix Larsen havde pådraget sig mindre skader og Johnny, (Lennons medhjælper) var i chok. Beatgruppens gamle folkevogn var smadret og kom aldrig til at køre igen. Gode råd var nu dyre for The Lennons, der skulle skaffes nyt udstyr da mange af musikinstrumenterne havde taget skade ved uheldet og en ny bil var livsvigtig for gruppen. Teddys far som havde værksted på Fragtvej i Sydhavnen, fremskaffede hurtigt et nyt Folkevognsrugbrød til gruppen.

Trods et ihærdigt benarbejde fra Bent “Teddy” Larsen ser problemerne desværre ud til at fortsætte for The Lennons. Carl “Calle” Sand (el-b) som lige var blevet far meddeler gruppen, at han stopper. Torben Bodi (dm) kunne heller ikke fortsætte, da han efter uheldet led meget af hovedpine. I øvrigt stod de fleste medlemmer af gruppen foran en militær indkaldelse, som gjorde tingene endnu mere besværlige.

I et sidste overlevelsesforsøg for The Lennons, tager Bent “Teddy” Larsen kontakt til bassisten fra The Harlekins (Leif Nielsen) og trommeslageren fra The Rollings, (Jørgen Thomsen/senere Fornemy) og begge træder hjælpende til i The Lennons, så man kan komme videre.
Desværre ville skæbnen, at nylig indtrådte (Leif Nielsen) efter nogle få job, ønsker at udtræde igen. Bent “Teddy” Larsen kontakter så (Ole Halfdan) som er afløser i “Dandy Swingers” og han indvilger i at indtræde i gruppen.

Det meget turbulente år 1966 tærer godt på Lennons, men desværre også på noget af det vigtigste, nemlig The Lennons fanskare som langsomt er blevet mindre og mindre. Efter endnu en udskiftning, denne gang med en ny trommeslager fra den opløste gruppe “The Bristols”, Torben Weeberg og derefter Niels Tuxen, vælger Bent “Teddy” Larsen,  at stoppe karrieren i The Lennons. I juni måned 1966 vælger så de resterende bandmedlemmer, at fortsætte The Lennons frem til gruppens endelige opløsning i starten af 1967.

Agenter i perioden 1963 -1966, Asbjørn Koch, Erik Haaest, SBA, Niels Wenkens/Jørn Adrian – Bendix Music, Arne Worsøe/ Erik Thomsen og Torben Von Eggers.
The Lennons har i alt 3 pladeudgivelser i bagagen.


*(Musikoptagelsen 1977)

I 1977 bliver The Lennons for en enkelt aften delvist genforenet. Torben Bodi, Bent (Teddy) Larsen, og Alex Petersen, samt to fra en anden gruppe, spillede til en helt privat “festival” i et sommerhus på Enø.


Her finder du yderligere oplysninger om The Lennons:
http://www.thelennons.dk/
På YouTube kan du finde et udbud af film med The Lennons samt en radioudsendelse: (del 1)  (del 2)  (del 3)  fra Radio Gladsaxe.


Her kan du høre The Lennons udgivelser, samt et udpluk af optagelser fra øvelokalet på Kirsebærhavens Skole, i alt  (15 stk.)


 Giv gerne musikken stjerner.


Ønsker du at få vist billederne i fuld størrelse og se dem som et diasshow, (tryk “FS”) Retur- (ESC). For yderligere info tryk på info-knappen til højre!

Kilde:
Bent (Teddy) Larsen.
Web: Søren Sol Meyer.
Copyright © 2019
Material published on this website is protected by copyright.
Gengivelse af materialet er kun tilladt efter forudgående aftale og med tydelig kildeangivelse.

Udbred kendskabet til Arkivet.